Bij het hormoonbalans programma kijk ik uiteraard ook naar een positieve of negatieve energiebalans. Eet je meer dan je verbrandt kom je aan (positieve energiebalans) en eet je minder dan je verbrandt val je af (negatieve energiebalans). Dat is de meest simpele (calorie) benadering en het is natuurlijk wel waar maar vaak ligt het allemaal echt wat genuanceerder en kom je er niet met deze stelling.

Het is namelijk ook heel belangrijk waar die calorieën uit bestaan en nog belangrijker: wat er met al die calorieën in je lichaam gebeurt! Wordt het als energiereserve opgeslagen in je spieren en lever of wordt het als vet opgeslagen. Al deze processen worden hormonaal gestuurd. Daarnaast spelen hormonen ook een belangrijk rol bij het honger of verzadigingsgevoel wat vaak bij overgewicht uit balans of verstoord is. Voedingskeuzes zijn hierin super belangrijk want bewerkte voedingsmiddelen stimuleren vaak het zogeheten door-eet-gedrag door bijv. suiker, vet en zout combinaties, en een onweerstaanbare smaak (E621), geur, mondgevoel en kleur. Dit lokt dus overeten uit en daarbij dan ook een positieve energiebalans; je eet veel meer dan dat je verbrandt (vaak ongemerkt) en dus gebeurt en van alles in je lichaam wat weer een hormonale disbalans tot gevolg kan hebben en daarmee raak je in een vicieuze cirkel met steeds minder grip op je vitaliteit, minder energie en allerlei mogelijke lichamelijke ongemakken en klachten tot gevolg.

Daarnaast speelt keuze van voeding ook een cruciale rol in het geheel. Wat is de (oa. energetische en biologische) kwaliteit als je kijkt naar de micro-nutriënten, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Voedingsstoffen die altijd nodig zijn voor allerlei processen in je lichaam, maar ook voor juist weer de aanmaak van hormonen, de darmwerking, weefselopbouw, immuunsysteem noem maar op.

Door aanpassing in je leefstijl kun je deze processen die hormonaal gestuurd worden positief beïnvloeden. Hierdoor kom je beter in je energie, val je af en heb je weer grip op je vitaliteit. Wil je meer weten of denk je dat dit hormoonbalans programma iets voor jou is? Maak een afspraak en dan kijken we samen naar jouw persoonlijke situatie zodat ook jij weer manager wordt van jouw vitaliteit.

Kies ook voor het hormoonbalans programma als jij weer grip wilt krijgen op je hormonen en vitaliteit.