Over mij

Mijn naam is Nina Brands en ik ben Orthomoleculair therapeut (volgens de klinische psycho-neuro immunologie kPNI), voedingscoach en Trainer Hormoonfactor.

Dit betekent dat door deze specialisatie ik verder kijk dan enkel voeding en gewicht. Hormonen spelen onder andere een belangrijke rol bij allerlei fysiologische processen in je lichaam en bepalen bijvoorbeeld voor een groot deel of je vet opslaat of juist verbrandt. Als hormonen of processen uit balans raken heeft dit grote invloed op je vitaliteit, energie, gewicht en kunnen er bij langdurige disbalans ook allerlei klachten optreden.

Ik heb succesvol de opleiding orthomoleculaire geneeskunde bij Natura Foundation afgerond. Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de de reguliere geneeskunde, alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam. Bij een goed afgestemd voedingsadvies en voor meer grip op je gezondheid is het belangrijk te kijken of je de optimale hoeveelheden voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren binnenkrijgt. Dit kan eventueel indien nodig met supplementen, zoals vitamine C, vitamine D, omega 3 of magnesium tabletten. Orthomoleculaire geneeskunde valt (nu nog) onder de alternatieve geneeswijzen.

Het inzicht, dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, was al bij Hippocrates (460-370 v. Chr.) bekend, vanwege zijn uitspraak: “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding”.

Overigens is het niet zo dat gezonde voeding(stoffen) het ENIGE middel is om je gezondheid te verbeteren. De mind, beweging en ontspanning spelen ook een essentiële rol en komen daarom uitgebreid aan bod bij de orthomoleculaire geneeskunde. Ik werk samen met sportschool EasyFit Drunen waar ik een leefstijlprogramma heb ontwikkeld wat inzet op een bredere leefstijlaanpak. Ook al PowerWalkClub trainer bied ik de mogelijkheid om laagdrempelig in je eigen omgeving te bewegen. Kijk voor meer info op de pagina Powerwalken

Door mijn overtuiging dat het kiezen voor een puur en natuurlijk voedingspatroon een belangrijke sleutel is tot meer grip op je gezondheid, meer vitaliteit en energie en daarbij het bereiken van je ideale gewicht wil ik dit graag met anderen delen. Samen werken aan een gezonde leefstijl, stap voor stap, om blijvend resultaat te realiseren.

Jij kan dat ook!

Goed voor je lijf en vitaliteit zorgen is een belangrijke investering die je kunt doen. Preventief werken aan je gezondheid levert je ook op latere leeftijd meer voordelen omdat het veel klachten kan voorkomen en je langer vitaal blijft.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging MBOGMaatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (Zij houden toezicht op de kwaliteit van de opleiding en zien erop toe dat er regelmatig (verplichte) bijscholingen door haar leden worden gevolgd. Leden van de Beroepsvereniging werken volgens vastgestelde richtlijnen waardoor de klant verzekerd is van een professionele aanpak.

Update: Vanaf 15 april 2020 is het mogelijk om consulten via beeldbellen aan te bieden. Dit alles gebeurt via een beveiligd platform (AVG-proof). Het werkt heel eenvoudig en je hoeft geen software te installeren. 

Tevens ben ik aangesloten bij Bewust Langstraat.
Hierin staan we voor samen in staat zijn balans te brengen in onze wereld. Een liefdevolle en gelukkige wereld, vanuit gezondheid en tevredenheid. Essentieel hiervoor is dat er meer bewustzijn ontstaat over de eenheid waarin wij leven en over de bestemming, waarde, kracht en bijdrage van ieder individu. Bewust Langstraat streeft naar een wereld van mensen met innerlijke rust.

Het Chinese spreekwoord stelt: ‘zo van binnen, zo van buiten; zo van buiten, zo van binnen’. Bewustwording is hiervoor essentieel. Laat bewustwording leven!

Opleidingen en kennis:

– Orthomoleculaire Geneeskunde Bachelor uitbreiding / OPFG
– PowerWalkTrainer certificaat / PowerWalkingClub
– WHM – Wim Hof Methode Ademtechniek / HBO Ice Cube Events
– Glucoseverstoringen HBO / OPFG Vianen
– Diagnostiek HBO / OPFG Vianen
– Bloedwaardencheck HBO / 3 dagen Natura Foundation 
– Orthomoleculaire Geneeskunde HBO / Natura Foundation
– Ouderen en Voeding / Leefstijlwijzer
– Medische- en Psychosociale basiskennis HBO / PLATO – Energieschool
– Hormoon Factor Coach HBO / Sonnevelt Opleidingen
– Gewichtsconsulent HBO / Sonnevelt Opleidingen

Wil je direct beginnen?