Orthomoleculaire therapie

Update: Vanaf 15 april 2020 is het mogelijk om consulten via beeldbellen aan te bieden. Dit alles gebeurt via een beveiligd platform (AVG-proof). Het werkt heel eenvoudig en je hoeft geen software te installeren. 

Bij Brands Balance kun je kiezen voor orthomoleculaire therapie. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960. Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziekten en ouderdomsdiabetes.

In mijn orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de juiste voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Soms spelen er meer factoren een rol die bepalen waarom er lichamelijke klachten zijn, vaak spelen uw emotionele problemen ook een rol. Als onderdeel van het behandelplan wil ik daarom nauwkeurig weten wat u aan voeding en drinken binnen krijgt. Daarbij is het ook belangrijk of er voedingsmiddelen zijn die u slecht verdraagt. Soms is het raadzaam te onderzoeken of er een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Dit kan in bloed of urine gemeten worden.

Ook kunnen we de anamnese uitbreiden met de Quantum Resonance Magnetic Analyzer. Tijdens een meting wordt een reactietest uitgevoerd op de meridiaanpunten, oftewel energiebanen. Deze meridiaanpunten zijn verbonden met de grote orgaansystemen en kunnen een indicatie geven waar je lichaam uit balans is.

Zijn er gebeurtenissen, stress, emoties of andere factoren dan gaan we daar ook dieper op in om de achterliggende oorzaak van jouw klachten of hulpvraag te vinden. Ook hormonaal gezien gaan we tijdens intensief kijken of er een disbalans is wat van grote invloed kan zijn op jouw klachten. Maar ook je mentale gesteldheid kan door een disbalans in je hormonen worden verstoord wat uiteindelijk weer van invloed kan zijn op je vitaliteit en energiebalans.

Of je nu wilt afvallen, meer energie wilt of preventief wilt werken aan je gezondheid en vitaliteit, mijn advies is altijd op maat en het stappenplan wordt daar op afgestemd. Elk mens is uniek en elk mens verteert ook uniek. We starten daarom met een uitgebreide intake en anamnese met hormoonanalyse,  samen met een analyse van je lichaam door middel van meten en wegen, onder andere met een bio-impedantiemeter. Hierdoor krijg je meer inzicht in je vetpercentage, je spierpercentage en het percentage aan visceraal vet (vet rondom je organen) maar ook in je huidige leefstijl, je eventuele klachten en natuurlijk jouw doelstelling. Je krijgt hierop gericht advies op maat om de (hormoon) balans te herstellen want door aanpassingen te maken in jouw voeding en leefstijl kan jij jouw hormonen positief beïnvloeden.

Door te kiezen voor een gezonde leefstijl kun je veel klachten voorkomen die hieraan gerelateerd zijn. Denk aan hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes type 2, migraine, gewrichtsklachten, darmproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten enz.

Tarief Orthomoleculaire therapie:  € 80 euro per uur. Elk nieuw begonnen kwartier reken ik als kwartier mee. Meestal duurt een consult tussen de 1 a 2 uur.

Tarieven
•per uur € 80  incl. BTW
•per kwartier € 20 incl. BTW

 

Een vervolgconsult is €45,- incl BTW

Heb je interesse in een consult, neem dan persoonlijk contact met mij op via: 06–28201994 of via het contactformulier op deze pagina.

Mijn consulten worden gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering en indien de verzekeraar mijn beroepsvereniging MBOG erkend. Dit heeft dan geen invloed heeft op je eigen risico.

Wil je direct beginnen?