Hormoonbalans programma

Speciaal voor vrouwen met overgangsklachten is er het Hormoonbalans & Fit Plan!
Klik hier voor meer informatie.

Bij het hormoonbalans programma en als hormoonfactor trainer kijk ik intensief naar jouw hormoonbalans. Want op het moment dat jouw hormonen uit balans zijn heeft dit veel invloed op jouw algehele vitaliteit.

Je lichaam is namelijk altijd bezig om zo veel mogelijk in balans te blijven (homeostase) maar door allerlei invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl kan dit een zware klus zijn voor je lichaam. Dan kost het veel energie. Zie het als een veer die altijd probeert in de juiste vorm terug te schieten. Als deze veer wordt belemmerd of tegengehouden buigt hij zich naar andere kanten en raakt hij compleet uit vorm of en balans. Zo is het ook met je hormonen, want ze werken allemaal samen. Is er een uit balans dan kunnen anderen hormonen ook uit balans raken en kunnen er allerlei klachten optreden: denk aan migraine, overgewicht, menstruatiepijn, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, PMS, PCOS en diabetes type 2.

Vooraf krijg je van mij altijd een voedingsdagboek toegestuurd en vraag ik je voor een aantal dagen bij te houden wat je eet en drinkt en wat je aan beweging doet. Aan de hand van dit nauwkeurig bijgehouden dagboek krijgen we meer inzicht in je huidige voedingspatroon en welke voedingsmiddelen mogelijk zorgen voor een verstoring van jouw hormoonbalans.

Door middel van een uitgebreide intake en anamnese (vragenlijst) brengen we jouw eventuele klachten en hormoonbalans in kaart. Aan de hand van de symptomen en eventuele klachten ga ik vervolgens een advies op maat voor je opstellen.

Jij krijgt meer inzicht in:
  • Welke hormonale disbalansen mogelijk bij jou aanwezig zijn;
  • Hoe het zit met je energiebalans
  • Gezond voedingsadvies die bij jou past;
  • Welke voeding je misschien beter kunt mijden;
  • De voeding 3-dagen regel die belangrijk is voor je spijsvertering;
  • Een voorbeeld dagmenu om je op weg te helpen;
  • Vervangingssuggesties voor je huidige voedingspatroon waar nodig;
  • Eventueel naar wens aangevuld met (voedings)supplementen die jouw lichaam kunnen ondersteunen;
  • Stressreductie zoals herstelmomenten creëren daar waar nodig;
  • Inspiratie voor beweging die bij jou past.

Bij dit hormoonbalans programma ontvang je tevens een inspirerend boek naar keuze: “Hormoonbalansdieet” of  “De Boodschappencoach” beide van Ralph Moorman. Handige tools die je mee op weg helpen naar jouw nieuwe gezonde leefstijl.

Na 4 weken plannen we een vervolg consult in om te kijken waar je staat, hoe zit je in je energie en wat is er goed gegaan of waar loop je tegenaan. Op basis van deze bevindingen kunnen we het balansprogramma bijsturen.

Na 8 weken vindt jouw derde consult plaats en gaan we voor de finesse. Zijn er aanpassingen nodig waar je structureel mee verder kunt in jouw nieuwe leefstijl.

Na 12 weken vindt een vierde coaching consult plaats als afronding. We kijken hoe het gaat, hoe je je voelt en of je nog steeds goed in je energie zit.

Tussendoor hebben we regelmatig e-mailverkeer of telefonisch contact om al je vragen te stellen waar je tegenaan loopt.

Je wilt meer grip op je vitaliteit, meer energie en een gezond gewicht zonder jojo-effect. Door te kiezen voor een gezonde leefstijl kun je veel klachten voorkomen die hieraan gerelateerd zijn. Denk aan hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes type 2, migraine, gewrichtsklachten, darmproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten enz.

Tarief Hormoonbalans programma:  € 265,00

Heb je interesse in een consult, neem dan persoonlijk contact met mij op via: 06–28201994 of via het contactformulier op deze pagina.

Hormoon Factor Trainer logo

Wil je direct beginnen?