Hormonen in balans

Als Hormoonfactor coach en orthomoleculair therapeut kijk ik intensief naar jouw hormoonbalans. Want op het moment dat jouw hormonen uit balans zijn heeft dit heel veel invloed op jouw algehele vitaliteit en energiebalans.

Je lichaam is namelijk altijd bezig om zo veel mogelijk in balans te blijven (homeostase) maar door allerlei invloeden van buitenaf (epigenetica) denk aan een ongezonde leefstijl, stress of ongezonde leefomgeving kan dit soms een zware klus zijn voor je lichaam. Dan kost het veel energie en kunnen je hormonen uit balans raken. Zie het als een veer die altijd probeert in de juiste vorm terug te schieten. Als deze veer wordt belemmerd of tegengehouden buigt hij zich naar andere kanten en raakt hij compleet uit vorm of en balans. Zo is het ook met je hormonen, want ze werken allemaal samen. Is de ene uit balans dan kunnen anderen hormonen ook uit balans raken en kunnen er allerlei klachten optreden:

DENK AAN ÉÉN OF MEER VAN DE VOLGENDE KLACHTEN:

 • Spijsvertering PDS / maag- darmklachten / diabetes 2
 • Vruchtbaarheidsproblemen PCOS / Endometriose
 • Hormonale klachten / (hormonale) migraine / schildklierklachten / overgangsklachten
 • Voedselovergevoeligheden allergieën / voedselintoleranties / eczeem
 • Vermoeidheid / Burn-out / stemmingswisselingen / stress
 • Huidklachten acne / eczeem

Aanpassing van je leefstijl  kan hierbij veel verlichting en kwaliteit van leven geven.

Het is belangrijk te achterhalen waarom jouw hormonen uit balans zijn! Waar is het fout gegaan want het is meestal een domino effect en als je dan niet achterhaalt waar het is begonnen ben je meestal symptomen aan het bestrijden en pak je de oorzaak niet aan. Dat vraagt om een uitgebreide anamnese en fysiologisch inzicht welke ik je graag geef. Dankzij mijn disciplines ben ik in staat om verbanden te leggen en uit te vinden waar het fout is gegaan zodat het advies wat jij van me krijgt ook daadwerkelijk effect kan hebben.

Vooraf het eerste consult vul je online een vragenlijst in en krijg je een voorbeeld voedingsdagboek toegestuurd om  voor een aantal dagen bij te houden wat je eet en drinkt.

Aanvullend kan er gekozen worden voor aanvullend onderzoek zoals ontlastingsonderzoek, EMB bloedtest, hormoonprofielen.

Jij krijgt meer inzicht in:

 • Welke hormonale disbalans(en) mogelijk bij jou aanwezig is/zijn;
 • Hoe het zit met je energiebalans;
 • Gezond voedingsadvies die bij jou past;
 • Welke voeding je misschien beter kunt mijden; eventueel optioneel dmv de voedselintolerantie test ImoPro Basic
 • De voeding 3-dagen regel die belangrijk is voor je spijsvertering;
 • Voorbeeld dagmenu's om je op weg te helpen;
 • Vervangingssuggesties voor je huidige voedingspatroon waar nodig;
 • Eventueel naar wens aangevuld met (voeding)supplementen die jouw lichaam en hormoonbalans kunnen ondersteunen;
 • Stressreductie zoals herstelmomenten creëren daar waar nodig;
 • Inspiratie voor beweging die bij jou past.

Je wilt meer grip op je vitaliteit, meer energie, minder klachten en een gezond gewicht zonder jojo-effect. Maak een afspraak en kijk wat ik voor jou kan betekenen.

Heb je interesse in een consult, neem dan persoonlijk contact met mij op via: 06–28201994 of via het contactformulier op deze pagina.

Maak een afspraak

Kan ik je helpen?

Maak vrijblijvend een afspraak
Maak een afspraak

Disclaimer
De advisering van Brands Balance is nadrukkelijk niet bedoeld als vervanging van reguliere medische behandeling door (huis)arts of medisch specialist, maar is uitsluitend bedoeld ter bevordering van een gezondere leefstijl.

Copyright
Niets van deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, het zij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnames, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Brands Balance.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram