Brein in je lijf

 

Brein in je lijf is een samenwerking tussen Brands Balance en Femke Dane van Nieuwerwijs.

Waarom Brein in je Lijf?

Je brein is onlosmakelijk verbonden met je lichaam, en vice versa natuurlijk. Zonder brein geen lichaam en zonder lichaam geen brein. Psychische klachten zijn dan ook vaak het gevolg van een lichamelijke disbalans en lichamelijke klachten zijn vaak het resultaat van psychische disbalans. Maar wat was er nu eerder? Een kip en het ei verhaal.

Neem bijvoorbeeld een veelvoorkomende en grote klachtenveroorzaker; stress. Als stress te lang aanhoudt, gaat je lichaam signalen afgeven. Als je daar niet naar luistert kan dat erg vervelend worden. Denk aan spijsverteringsklachten, huiduitslag, hormonale klachten, vermoeidheid, overgewicht, gewrichtsklachten enz.

Een ander voorbeeld is overgewicht of een ongezond eet- en leefpatroon. Een lichamelijk probleem met als gevolg grote kans op mentale problemen. Denk aan een laag zelfvertrouwen, sociale problemen of zelfs ook depressieve gevoelens. Duidelijk is dat het onmogelijk blijkt naar lichamelijke klachten te kijken zonder daar de psychologie in mee te nemen. En natuurlijk ook weer andersom.

Aandacht aan zowel je lichaam als je brein!

Aandacht besteden aan jezelf is aandacht besteden aan je lichaam én je brein. Deze brein in je lijf samenwerking biedt daarom de perfecte combinatie.

Als orthomoleculair therapeut en Hormoonfactor coach kijk ik, Nina Brands, intensief naar jou als persoon, wie ben je, en vooral hoe verteer je en welke voedingsstoffen kom je eventueel tekort, welke voeding kun je juist beter mijden, hoe beweeg je en hoe sta jij in het leven? Dus los van de voeding spelen alle factoren een belangrijke rol waarom jouw lichaam heeft gekozen voor deze ‘overlevingsstrategie’ en jij deze klachten (symptomen) nu ervaart. Ik bied je verschillende opties in jouw zoektocht naar meer vitaliteit en gezondheid. Focus dus vooral niet alleen op de cijfers van de weegschaal maar ga voor maatwerk, leefstijlverandering en meer vitaliteit.

Femke Dane van Nieuwerwijs

Van Femke;
“Als holistisch therapeut help ik je bewust te worden van jouw klacht/hulpvraag. Door de hulpvraag te bespreken en er op meerdere niveaus naar te gaan kijken, kan er ontzettend veel opgelost worden. Jouw kwaliteiten, ervaringen en zelfbewustzijn worden hierin meegenomen. Deze holistische manier van begeleiden zorgt ervoor dat er wordt gekeken naar jou als mens in zijn totaliteit, in plaats van alleen naar de klacht of hulpvraag. Het is daarom zeer duurzaam, met blijvend resultaat.”

 

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland BGN logo

Wil je direct beginnen?