Nieuw bij Brands Balance is Boost je Vitaliteit! Begeleiding als totaal concept voor een optimaal fundament, gezondheid en weerbaarheid.

 

“laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

(Hippocrates van 460 tot 376 v. Chr.)

Deze specifieke hoogwaardige dienst zorgt ervoor dat jouw vitaliteit de komende periode optimaal wordt geboost. Hoever jij daar in wilt gaan bepaal je zelf maar het is er vooral op gericht om jouw fundament te verbeteren.  Of je nu al klachten hebt of wilt voorkomen, gewicht onder controle wilt krijgen of je hormonen in balans wilt brengen, Boost jeVitaliteit gaat verder! Als je niet op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak blijf je altijd in gevecht met de kilo’s, klachten of hormonen. Met mijn opgedane kennis in de biochemie, de belangrijkste werkingsmechanismen en de systemen van het lichaam ben ik in staat oorzaak en gevolg beter te begrijpen en het behandelplan hierop af te stemmen!

Versterk jouw fundament
Het Fundament is dat waar jij op draait. Jouw metabolisme, jouw celgezondheid. Als dat goed in balans is of wordt geoptimaliseerd ben jij weerbaarder voor ziekten en aandoeningen maar ook weerbaarder voor indringers zoals bacteriën schimmels, parasieten of virussen zoals COVID 19.

Leefstijl en leptineresistentie
Zoals je wellicht ook hebt gelezen zijn de mensen die door Corona op de IC zijn beland vaak mensen met onderliggende metabole aandoeningen zoals overgewicht, hart en vaatziekten, Diabetes 2, obesitas. Daarnaast vertelde Peter van der Voort, hoofd ICU in het UMC Groningen, over de rol van leptine in COVID-19.

Insuline speelt een sleutel rol bij leptineproductie in vetweefsel. Vetcellen produceren het hormoon leptine om aan onze hersenen door te geven dat we verzadiging hebben. Leptine is ook een pro-inflammatoire stof. Dat betekent dat het ontstekingen in ons lichaam kan bevorderen. Hoe meer vetweefsel iemand heeft, hoe meer leptine er wordt geproduceerd. Een over-aanbod/productie van leptine kan dan leptineresistentie veroorzaken. De cellen worden ongevoeliger voor leptine en er blijft dan dus meer leptine in het bloed aanwezig. Doordat leptine mensen gevoeliger maakt voor ontsteking, kan een ontsteking eerder uit de hand lopen. Leptine vergroot blijkbaar de gevoeligheid voor virale infecties en dus mogelijk ook voor COVID-19. Leptineresistentie is net als insulineresistentie een belangrijke strategie van ons lichaam bij overgewicht.

Aanpassing leefstijl
De eerste keuze in oplossen van leptineresistentie is natuurlijk aanpassen van de leefstijl. Door voeding en met bijvoorbeeld koolhydraatarm, calorierestrictie en de beperking van de hoeveelheid (ongezond) vet per maaltijd, intermittent fasting en beweging, beperking van stress en meer ontspanning, kunnen jou helpen om leptine- en insulineresistentie te herstellen.

Dat gezondheid niet op te lossen is met slechts één interventie of dagelijks een voedingssupplement is natuurlijk duidelijk. Het vraagt om een aanpak die meerdere factoren binnen jouw leefstijl bekijkt. Het gaat om maatwerk, we zijn nou eenmaal allemaal verschillend. Gezondheid hangt af van meerdere factoren die een rol spelen en bepalen wat een gezonde leefstijl voor jou is: gezonde voeding, voldoende beweging, veel buitenlucht en sociale interactie en suppletie wanneer het nodig is. Met Boost je Vitaliteit worden alle aspecten belicht en gaan we kijken wat bij jou past.

Deze Boost je Vitaliteit aanpak vraagt dus wel om total Commitment. Dus als jij ervoor wilt gaan is dit jouw mogelijkheid om nu in te grijpen. Ga voor die verandering, ga voor een sterk Fundament, ga voor een optimaal werkend immuunsysteem.

Wat gaan we doen?

Dag 1 consult uitgebreid 90 minuten:

Uitgebreid orthomoleculair consult met anamnese om jouw huidige situatie in kaart te brengen:
– Uitgebreide vragenlijsten krijg je vooraf om in te vullen;
– Meten en wegen met de bio-impedantie weegschaal;
– Health check meting met de Quantum Resonance Analyzer;
– Bloeddrukmeting;
– Meting arteriële verstijving en verkalking, hartslag, vitamine K-status en Zuurstofgehalte (spO2) bloed met de De StiffnoGraph.

Dag 2 consult 60 minuten

Plan van (dagelijkse) aanpak bespreken, wat wil jij bereiken en hoe gaan we dat aanpakken.
– voedingspatroon advies en aanpassing;
– beweegpatroon zowel binnen als buiten met tips en voorbeelden;
– Professioneel therapeutisch suppletieadvies indien nodig;
– stressreductie, hoe pak je dat aan;
– Ontspanning en ademhaling;
– Optioneel bloedonderzoek of voedingsintolerantie test (niet inbegrepen in de prijs)
– Mentale coaching eventueel uit te breiden met interventie van een energetisch Therapeut.

(Tarieven start: Intake en eerste consult 90 minuten €95,- / vervolgconsult 60 minuten €65. Mijn consulten worden gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering en indien de verzekeraar mijn beroepsvereniging MBOG erkend. Dit heeft dan geen invloed heeft op je eigen risico.)

Optioneel vervolg, je kunt deze dienst uitbreiden als jij meer begeleiding wenst:

Per maand een vast bedrag €75, te betalen voorafgaand aan de maand dat je deelneemt.

– Wekelijks contact via beeldbellen om te bespreken hoe het gaat;
– 1 x per week 1 op 1 training/begeleiding in (buiten) bewegen met dagelijkse nieuwe opdrachten om te doen;
– 2 keer per maand maaltijd begeleiding. Het coachen kan bestaan tot ‘in de keuken’. Dus met andere woorden, als jij dat wilt word je tot in de keuken begeleid en krijg je boodschappen- en kookadvies voor lunch en/of avondeten.
– Weekmenu’s;
– Gratis maandelijks onbeperkt deelname PowerWalkingClub Drunen.

Meer weten? Boost jouw Vitaliteit intake gesprek (max 20 minuten via beeldbellen)  gesprek is gratis. We bekijken dan samen of deze totale aanpak bij jou past. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden door het contactformulier in te vullen met onderwerp Vitaliteit.

 

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland BGN logo

Wil je direct beginnen?